Indiase boeren vervolgen protesten ondanks kou en doden

Boeren warmen zich op een koude wintermorgen bij de Singhu grens nabij New Delhi waar ze protesteren tegen de nieuwe landbouwwetten. (Foto: Reuters)

Tienduizenden Indiase boeren die al weken protesteren tegen landbouwwetten die volgens hen hun levensonderhoud bedreigen, hebben gezworen hun sit-ins de hele dag door te zetten ondanks het koude weer dat al tot enkele doden onder hen heeft geleid. Boeren uit de noordelijke deelstaten Punjab, Haryana en Uttar Pradesh en de woestijnstaat Rajasthan kamperen al weken op belangrijke nationale snelwegen en eisen intrekking van de wetten, ondanks temperaturen die dalen tot 2-3 graden Celsius.

De boeren, waaronder een groot aantal ouderen, zeiden dat ze de bittere winter die in Noord-India, inclusief de hoofdstad New Delhi, woedt, zouden doorstaan ​​om de regering van premier Narendra Modi te dwingen de in september ingevoerde wetten in te trekken.

“Het is erg moeilijk om met dit weer te kamperen, maar we zijn niet bang”, zegt Balbir Singh, een tachtigjarige uit het Patiala-district van Punjab. “We gaan niet terug voordat aan onze eisen is voldaan. Zelfs als we hier moeten sterven, zullen we dat doen. “

Sinds eind november, toen duizenden boeren met vrachtwagens en tractoren arriveerden om te kamperen aan de grenzen van New Delhi, zijn bijna 30 mensen omgekomen, een aantal van hen als gevolg van vriesweer, aldus boeren. Ongeveer tien mensen zijn omgekomen bij verkeersongevallen in de buurt van de protestlocaties, zeiden ze.

“We willen niet dat er meer mensen omkomen bij dit protest, en ik hoop dat Modi en zijn regering de wetten snel terugnemen”, zei Paagh Singh (76), gewikkeld in een blauwe deken. “Het is een democratie, en hij (Modi) moet naar ons luisteren.”

Toen de temperatuur daalde, veranderde één van de belangrijkste protestplaatsen in een zee van kleine tenten en met zeildoek bedekte trekkers. Maar sommige demonstranten moeten ‘s nachts slapen in de open lucht.

“Het kan me niet schelen hoe koud het wordt”, zei boer Surminder Singh. “Ik ben niet bang voor de kou en ook niet voor Modi. Onze strijd zal doorgaan totdat de wetten worden ingetrokken.”

Al weken protesteren tienduizenden boeren in India tegen de nieuwe landbouwwetten die de regering van Narendre Modi heeft ingevoerd. (Foto: Reuters)

De boeren maken zich zorgen dat de drie wetten, die bedoeld zijn om de landbouwsector te dereguleren, geen minimumprijs bevatten, een door de overheid gegarandeerde minimumprijs waartegen boeren hun gewassen kunnen verkopen. Zonder dit vangnet zijn boeren bang dat ze zullen moeten deelnemen aan contractlandbouw met particuliere bedrijven, waar deze bedrijven bepalen wat de boer verbouwt en tegen welke prijs ze verkopen. De wetten heffen ook beperkingen op voor bedrijven die land kopen en goederen opslaan.

Source: Starnieuws – Indiase boeren vervolgen protesten ondanks kou en doden

  • 863