Konflikten optrappes: Indiske landmænd truer med protestmarch på national fejringsdag

Den 26. november fandt en landsdækkende generalstrejke sted, der involverede cirka 250 millioner mennesker, til støtte for landmændenes fagforeninger. | Foto: Randeep Maddoke, CC0, via Wikimedia Commons

Optøjerne i Indiens hovedstad New Delhi intensiverer efter endnu en forhandlingsrunde mellem demonstrationsledere og beslutningstagere ender uden resolution.

Fredag gik Indiens regering i dialog med lederne for de titusinder af landmænd, der har slået lejr i New Delhi i næsten to måneder i protest mod nye landbrugslove, som de mener truer deres levebrød. Det skriver Reuters. Men ifølge landbrugs- og landmandsvelfærdsminister, Narendra Singh Tomar, kunne man ikke komme til enighed under fredagens forhandlinger:

– Dagens samtaler med landmandsforeningerne var ikke afgørende. Vi fortsætter forhandlingerne igen den 19. januar. Vi er overbeviste om, at vi nok skal nå frem til en løsning gennem samtale, men er bekymrede over de mange landmænd, der protesterer ude i kulden, sagde han.

Kilde: Asian News International

Mødet blev det niende af slagsen mellem beslutningstagerne og lederne af fagforeningerne for de indiske landmænd. Det blev holdt efter, at demonstranterne har truet med at optrappe konflikten ved at arrangere en protestmarch til hjertet af hovedstaden den 26. januar, hvor landet fejrer ”Republic Day of India”.

Premierminister Narendra Modis regering har opfordret landmændene til at stoppe protesterne over de love, der blev indført i september, men landmændene siger, at de ikke vil give afkald på deres krav, da regningerne er designet til at gavne private købere på bekostning af avlerne.

– Regeringen ville tale med landmænd med et åbent sind, lød det også fra Narendra Singh Tomar.

Source: Konflikten optrappes: Indiske landmænd truer med protestmarch på national fejringsdag (agrinews.dk)

  • 863