India – boeddhistische monniken ondersteunen protesterende boeren

0
(0)

4 januari 2021 door de redactie

Een groep boeddhistische monniken uit Lucknow, India, heeft zich vandaag aangesloten bij een groep Indiase boeren die in de hoofdstad Delhi protesteren tegen nieuwe landbouwwetten die nadelig zijn voor hun bedrijfsvoering. Het protest is vandaag de 39ste dag ingegaan.

De monniken hebben hun kamp opgezet aan de Gazipur (Delhi-Uttar Pradesh) grens en hebben gezworen niet terug te gaan tot de drie ‘boerenwetten’ van tafel zijn. De monniken: ‘We hebben onze tempels in Lucknow verlaten om ons bij de boeren aan te sluiten in hun protest tegen de drie wetten. We hebben een eed afgelegd niet te vertrekken totdat de boeren krijgen waar ze voor vechten.’

De centrale regering is van plan om vandaag de volgende gespreksronde met de leiders van de boerenbonden te houden. Ondanks de wateroverlast door de regen en de aanhoudende koudegolf in Noord-India, hebben de agerende boeren herhaald dat ze niet zouden toegeven tot hun eisen zijn ingewilligd. Tot nu toe zijn er verschillende gespreksrondes gehouden tussen de centrale overheid en de boerenbonden.

De boeren protesteren al meer dan een maand tegen het Farmers’ Produce Trade and Commerce (Promotion and Facilitation) Act, 2020, de Farmers (Empowerment and Protection) Agreement on Price Assurance and Farm Services Act, 2020, en het Essential Commodities (Amendment) Act, 2020.

Source: https://boeddhistischdagblad.nl/nieuws/157509-india-boeddhistische-monniken-ondersteunen-protesterende-boeren/

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

  • 1,367