Rihanna wekt woede van Indiase regering met steun aan protesterende boeren

India beschuldigt ‘buitenlandse individuen’ en beroemdheden van sensatiezucht nadat een tweet van superster Rihanna, waarin ze haar steun uitspreekt aan protesterende boeren in dat land, wereldwijde aandacht trok. Dat melden Britse media. Ook de Zweedse milieuactiviste Greta Thunberg verklaarde zich solidair met de boeren.

Cindy van Rijswijk 04-02-21, 09:47

Uren na de tweet van de 32-jarige zangeres (101 miljoen volgers) spraken Thunberg (4,6 miljoen volgers) en de nicht van de Amerikaanse vicepresident Meena Harris (562.000 volgers) eveneens hun steun uit voor de boeren. De tweets gingen viral en leverden duizenden reacties op. Dat was tegen het zere been van de Indiase regering.

Boeren in India trokken eind vorig jaar richting de grenzen van Delhi om tegen nieuwe landbouwwetten te protesteren. In een verklaring van gisteren zei het Indiase ministerie van Buitenlandse Zaken dat het parlement ‘hervormingswetgeving met betrekking tot de landbouwsector’ had aangenomen na een uitgebreid debat. 

Tekst gaat verder onder tweethttps://platform.twitter.com/embed/Tweet.html?dnt=false&embedId=twitter-widget-0&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1356625889602199552&lang=en&origin=https%3A%2F%2Fwww.ad.nl%2Fshow%2Frihanna-wekt-woede-van-indiase-regering-met-steun-aan-protesterende-boeren~a836b9e6%2F&siteScreenName=ADnl&theme=light&widgetsVersion=889aa01%3A1612811843556&width=550px

‘De verleiding van sensationele hashtags en commentaren op sociale media, vooral wanneer deze door beroemdheden worden gebruikt, is niet juist en onverantwoordelijk’, zo valt te lezen in het statement. 

Rihanna’s tweet van dinsdag volgde op nieuws over de internetblokkade op de protestsites. India heeft mobiele internetdiensten in drie gebieden rond de hoofdstad Delhi uit de lucht gehaald. Tienduizenden boeren kamperen daar om te protesteren tegen de nieuwe wetten. Als reden voor de internetblokkade gaf de regering aan hiermee de openbare veiligheid te willen handhaven.

De boeren haalden vorige week de internationale media toen een protest met tractoren eindigde in gewelddadige botsingen. Een van de demonstranten kwam hierbij om en meer dan 500 politieagenten raakten gewond, zo meldden de Indiase autoriteiten.

Source: Rihanna wekt woede van Indiase regering met steun aan protesterende boeren | Show | AD.nl

  • 712