Bouw fabriek van goedkoopste auto ter wereld stilgelegd na protest

© UNKNOWN

Redactie 29-08-08, 17:16 Laatste update: 03:24

De bouwwerf van een fabriek van de Indiase autoconstructeur Tata Motors, waar de goedkoopste auto ter wereld gebouwd zal worden, is in het oosten van India stilgelegd na steeds meer vijandelijke manifestaties tegen het project.

Site omsingeld
De voorbije dagen omsingelden tienduizenden betogers de site in Singur, waar Tata zijn model Nano wil bouwen, om te protesteren tegen het opeisen van hun landbouwgronden. Tata kondigde daarom aan dat de werf minstens een hele dag gesloten blijft, omdat manifestanten de toegang blokkeren ondanks de aanwezigheid van duizenden gewapende politiemensen.

Productie verhuizen
Ratan Tata, de topman van het gelijknamige conglomeraat, had er vorige week al mee gedreigd om de productie van de Nano te verhuizen indien het protest aanhield. Tata investeerde 350 miljoen dollar in de fabriek, die vanaf oktober jaarlijks 250.000 stuks van de kleine auto moet assembleren. De kleine Nano met een 600cc motor werd in januari in New Delhi aan de wereld voorgesteld. (afp/tdb)

Source: https://www.hln.be/buitenland/bouw-fabriek-van-goedkoopste-auto-ter-wereld-stilgelegd-na-protest~a882941f/?referrer=https://www.google.com/

  • 1,338